DSC01339

Godt Nytår 2017


og hvordan er det så med Nytårsfortsætterne?

Jeg tænker ikke begynde et nyt blog-år med at liste alle de ting op, som jeg aligevel ikke har tænkt mig at følge.

Dog har jeg én ting, jeg vil forsøge at lykkes med (ud over, at få tid til at skrive lidt oftere herinde på bloggen – det er jo super sjovt.  Og så at møde jer og høre, at I faktisk synes om det, jeg skriver uanset stavefejl m.v. Tak for det!) Men altså:

Købstop!

Det startede faktisk allerede i november. Nærmere dagen før Black Friday – den store overflods indkøbsshoppedag. Svensk TV viste en udsendelse om forbrug. Med fokus på, hvad det er for nogle mekanismer og følelser, der sættes igang, når vi går ud og ‘shopper’.

Jeg kender det jo godt. Det der med at købe et eller andet: blomster eller en ny neglelak, bare fordi det er fredag, og jeg synes, jeg har fortjent noget nyt, for jeg har arbejdet SÅ hårdt hele ugen. Det er faktisk lykkedes mig at komme hjem med en Chanel i farven Lotus, fordi jeg synes den var pæn, og havde helt fortrængt, at jeg faktisk havde farven i forvejen. For i virkeligheden handlede det jo ikke alene om at købe en neglelak, som jeg troede, jeg manglede, men om kicket, glæden lige i sekundet, når jeg købte den. Og det er ikke kun mig, der er skør. Udsendelsen fortalte, at det er noget, rigtig mange i vores vesterlige, velhavende samfund gør. Helt ærligt: hvor mange af jer, har noget hængende i skabet, som I har købt på udsalg, og som I ALDRIG har haft på?

Men jeg er kommet dertil, at jeg har nok. Nok af små søde lysestager, der kunne stå så fint på sofabordet. Eller den fine skål, der vil klæde weekendens gode salat. Nok af cremer, der står og bliver dårlige, fordi jeg har købt en ny, der lover underværker (!), og som jeg så lige må prøve, uden at få brugt den gamle op. Nok af t-shirts og bluser og sko og kjoler.

NOK!

Så derfor har jeg nu ‘købsstop’. Og det har faktisk varet lige siden slutningen af november.  Og ved I hvad? Det er faktisk slet ikke så slemt. Jeg håber, jeg kan holde helt til sommer. Men jeg er ikke fanatisk, og mangler jeg lidt undertøj, så skal det nok komme i hus.

På min rodede opslagstavle – de trendie bloggere kaldet det et moodboard! hænger nu en lille seddel, med en liste over alt det jeg IKKE skal have mere af – foreløbigt.  Og hvem ved? Måske får jeg sparet lidt op, så jeg kan købe den nye cykle, jeg så længe har ønsket mig!

GODT NYTÅR 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *