“I år bliver vi hjemme”, sagde vi. For første gang i over 30 år, skulle vi lege turister i egen have. Rosé i lange baner, lange lyse nætter, besøg hos venner og familie (helst dem med sommerhus), pille rejer og spise masser af grønt og ingen køer på de tyske motorveje. Jo, det skulle blive en svir.

DSC03101

Og det gik da også rigtig fint, men i længde savnede vi nu alligevel hotel med morgenmad, hyggesnak i bilen, og så var vejret jo heller ikke det bedste.

DSC03089

Så vi pakkede den lille bil med det aller mest nødvendige (hund, badetøj og tandbørste) og vendte så næsen mod en weekend i Sverige.

DSC03105

Første stop var lidt uden for Varberg. Jeg har læst om Strömma Farmlodge (læs mere HER) hos flere svenske bloggere, og har længe haft rigtig meget lyst til selv besøge stedet, og så har de netop udgivet en bog ‘Strömma – what’s your story’, som jeg ville have fingrene i. (Måske kommer der en blogpost om kvinden der startede det hele, senere – det handler om karriereskift og at turde slippe tømmerne og prøve noget helt andet – og DET fascinerer mig).

DSC03096

Strömma er en skøn blanding af B&B, cafe, butik og musikscene samlet i bygningerne omkring en forfalden vandmølle. Og ligger kun ca. 2 timer fra København.

DSC03106

Vi ville gerne have overnattet der, men desværre var alle værelser bookede, så vi nød blot at sidde i haven og ‘fika’ – kaffe og sandwich. Og så i øvrigt gå rundt og indsnuse atmosfæren, som er aldeles betagende.  Vi blev enige om, at hvis vi skulle giftes igen, så det skulle være på Strömma. Men måske skal vi nok nøjes med at tage derop til koncert med Anna Ternheim eller Weeping Willows. Eller bare booke værelse god tid i forvejen og nyde stilheden og bækkens rislen. Og så alt den gode mad.

DSC03097

DSC03109

Jo, vi kommer gerne tilbage – til kager, musik og hygge.

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *