Solnedgang fra egen balkon
Solnedgang fra egen balkon

‘Hvad siger du til en uge på krydstogt i Den Persiske Golf?’, spørger manden en morgen.

‘Krydstogt? – Nej, det tror jeg ikke, er noget for mig. Er det ikke sådan noget med en masse drinks, og fyldt med folk, og man skal klæde om til middag (det er nu ok), og man bliver sat sammen med de samme mennesker hver aften. Dertil larm? Nej tak’, svarer jeg utaknemmeligt.

Men det måtte jo komme. Krydstogtsferien – når man er nået til vores alder.

‘Men så vil jeg også have udvendig kahyt med egen balkon’!!!!

Muscat i Oman
Muscat i Oman

Så vi tog på en uges cruise til Dubai, Muscat i Oman, Abu Dabi og tilbage igen.

Og ved I hvad? – det var faktisk ikke så tosset. Nærmest sådan et slags Tivolitur med fuldt turpas for voksne.

IMG_2436

For det er da rigtig, at der er drinks ad lib. og masser af folk, og man bliver sat sammen med de samme mennesker hver aften, som viste sig at være utrolig søde og hyggelige, og man klæder om til middag, og der er masser af underholdning om aftenen – både opera og ballet og tryllekunstnere.

Og hele tiden er der folk parat til at komme med drinks, og hvad man nu kunne have lyst til. Jo, det er en svir.

DSC02980

Og da denne blog jo godt kunne være sådan lidt ‘public service’, får I her et par gode råd:

Kahyt med balkon gør en STOR forskel. De morgener, hvor vi skulle tidligt op, fordi vi skulle på ture ind i landet, fik vi vores morgenmad serveret her ! Men også dejligt at sidde for sig selv i fred og ro og se solen gå ned med en G&T, når vi sejler ud. SUPER!

Kikkert. Fint at have med, så man kan se lidt ind på land eller de forbisejlende (krydstogts-)skibe – dem er der mange af. Gerne én hver, så undgår I småskænderier 😉

Påklædning: Pænt tøj til om aftenen – gerne en ‘cocktailkjole’ og jakke, med slips til manden. Langt de fleste klæder om, og det er nu festligt. Og et sjal eller cardigan, da det godt kan være lidt køligt på dækket, når solen er gået ned.

Mere påklædning: en kaftan / kimono eller let sommer kjole til at kaste over badedragten, når man går rundt, er rart.

Løbesko: man får ikke megen motion på et krydstogt, selvom der både er løbebane og fitnesscenter. Jeg løb gerne et par runder hver morgen, men savnede en skridttæller. Så hvis der bliver en næste gang, skal den helt sikkert med.

Drikkepenge: man betaler et fast servicegebyr pr. pers. pr. dag, som rederierne siger, er drikkepenge. Men noget tyder på, at beløbet går til de ansattes løn. Så det er en god ide, at have lidt € eller US $ i cash, og så give pengene direkte i hånden på jeres kahytsjomfru, den søde tjener, og de unge mennesker i baren. De knokler fra 05.30 morgen til midnat, 8 mdr. af gangen.

Ture: det er en god ide, at besøge de byer, man kommer til. I kan enten slå jer sammen nogle stykker, og dele en taxa – de står parat på havnen. Aftal pris, og fortæl, hvad I gerne vil se. Eller book turene direkte på skibet. Det er dog lidt dyrere på denne måde – rederierne skal jo gerne tjene lidt.

- vi kørte rundt med den flinkeste taxa i Dubai og fik set en masse.
– vi kørte rundt med den flinkeste taxa i Dubai og fik set en masse.

 

Og så lige det med ‘næste gang’? Jo, det tror jeg helt sikker, der bliver, for det er nu dejligt, at blive så forkælet.

Vi rejste med Costa Fortuna, og dette indlæg er IKKE sponseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *