I august startede udfordringen “Four Fit Challenge” I Sverige – og den løber til slutningen af november.

IMG_1925

Det går i alt sin enkelthed ud på, at du skal vælge fire stykker af dit tøj, som du så går med i en uge – altså kun de sammen fire ting, kombineret på kryds og tværs. I kan læse mere HER. Undtagen undertøj, træningstøj, overtøj og uniform, hvis du dagligt bruger en sådan.

Og hvorfor nu det?

Bag initiativet står svenske Sysav, som vil have os til at tænke mere på klimaudfordringerne omkring tøjproduktion.

Vidste du, at der I følge dem, går ca. 29 000 liter vand til at producere 1 kg bomuld? Eller at der skal 1 kg kemikalier pr. kg tekstil, og at svenskerne smider 8 kg tøj ud om året – og mon ikke det svarer vældig godt til os, også?

Efter jeg har læst om ‘fourfitchallenge’, er jeg blevet mere bevidst om mine tøj indkøb: Er den søde lille t-shirt nu nødvendig, eller hvad med de smarte jeans fra Zara eller kjolen fra COS, jeg troede, jeg bare måtte have?

Så jeg hopper på udfordringen –  og håber, at jeg ved ugens slutning har nydt, ikke at skulle tænke så meget over de ‘vigtige’ beslutninger om dagens out-fit hver morgen.

Min ‘fourfitchallenge’- uge kommer derfor til at se således ud:

DSC02540

  1. T-Shirt kjole i grå jersey fra “for good luck”. Den kan bruges med et bred bælte over jeans’en, eller som kjole alene, med et par sorte strømper og lidt høje hæle.
  2. Hvid skjorte i ‘silk touch’ fra uniqlo
  3. sort cashmere cardigan – også fra uniqlo
  4. og endelig mine gamle slidte jeans.
  5. (Ja, det er korrekt: der hænger også min – for tiden -yndlingskjole: en ældre blå sag fra Toast – men lidt snyd er der vel plads til 😉

Følg på Instagram:  #fourfitchallenge

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone

4 Comments on Four Fit Challenge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *