Der har været lidt stille, her på bloggen – jeg har simpelthen haft alt for travlt med alt muligt andet, så jeg lægger lidt forsigtigt ud med en nem og hurtig opskrift på en herlig frisk cheesecake.

IMG_0038

Jeg holder uendeligt meget af cheesecake – den gode blanding af den lidt søde og syrlige ‘ostecreme’, den friske frugt, og så den lidt tunge bund af ‘digestive’ kiks og smør. Her har jeg tilsat en håndfuld groft hakkede ristede hasselnødder, der giver lidt ekstra ‘crunch’.

Start med at tænde ovnen på 150 grader, og læg et lag bagepapir i bunden af en springform.

Base:

175 g søde havrekiks af digestive-typen

50 g smeltet smør

50 g groft hakkede hasselnødder

Fyld:

200 g Philadelphia ost eller anden frisk ost.

200 g fromage frais eller 9% creme fraiche

3 æg

175 g sukker

50 g hvid chokolade

Pynt:

500 g jordbær eller en blanding af jordbær og blåbær.

Bunden: Jeg bruger en foodprocessor, hvor jeg først hakker kiksene lidt groft, og hælder derefter hasselnødderne, der har været ristet på en varm pande, i skålen og giver dem et par omgange sammen med kiksene. Det hele må godt være lidt groft. Blandes med den smeltede smør.

Kiksemassen hældes over i springformen, presses lidt ned, og sættes i køleskabet mens fyldet laves.

I foodprocessorens skål blandes frisk ost, fromage frais, æg og sukker. Køres et par omgange eller piskes sammen i en stor skål. Groft hakket hvid chokolade vendes i.

Fyldes hældes forsigtigt over kiksebasen i springformen og sættes i midten af den forvarmede ovn. Bages i ca. 30 minutter – indtil den er lidt fast i midten. Sluk for ovnen, men lad kagen blive stående med ovndøren på klem, til den er helt kold – det gør, at overfladen ikke ‘krakelerer’.

Flyt cheesecake over på et fad, og pynt med bærene – og evt. et par små stedmorblomster eller andre spiselige blomster.

Bon Appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *