DSC01880

Yes,  så er en længe ønsket drøm gået i opfyldelse: vi har fået høns – i haven!

DSC01876

De kønneste to små damer, der stolte går rundt og pikker i græsplanen og bedene, til stor forundring hos hunden. Hun følger dem tæt rundt i haven. Undersøger nysgerrigt, hvad det er for noget de går og graver i , men vender de sig imod hende, så – vips – går hun den modsatte vej, og lader som om hun OVERHOVEDET ikke aner, at vi har høns.

DSC01868

Men tænkt sig, allerede første dag fik vi de smukkeste små lyse æg. Og lige siden har de kvitteret med et æg hver, for alle de slatne salatblade, bløde agurker og æbleskrog, vi lægger ud. Og så ser vi frem til, at de også tager alle de ulækre dræbersnegle, som vi sædvanligvis plejer at blive invaderet af.

Det er da bare genialt!

DSC01874

Og når aftenen falder på, går de fint tilbage i deres hønsehus.

Jeg ved godt, at det lyder sådan lidt ‘speltkone frelst’, men jeg kan kun sige, at det er super nemt med høns og de giver kæmpe glæde igen.

De to ‘damer’ er af racen Tværstribede Sperber, og både høns og hønsehus kommer fra Hønsegården.

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

10 Comments on Høns i haven

  1. Uhhh hvor ser de fine ud. Overvejer selv at få høns, men lugter de ikke? Er der ikke en masse arbejde med dem? Spændende er sådan et projekt. Det er en fin blog du har.

    Havehilsner Maria – Livsnyderhaven.dk

    • Hej
      Tak for din kommentar. Ja, hønsene er herlige, og kan varmt anbefales. De lægger stadigt æg, selvom det nu er koldt og mørkt og er ufattelig lette at have med at gøre. Vi lukker dem ud, når det er lyst – (og om sommeren, når vi står op), og lukker dem ind igen om aftenen eller når det er mørkt. De lugter ikke særligt meget, men man skal naturligvis holde deres hønsegård og redekasser rene. Vores hønsehus med gård, står nede i bunden af vores relativt lille have. Det tager max et par minutter at rense og og se efter om der er foder i beholderen hver dag. Men altså: de KLATTER! og vil helst gå oppe på vores terrasse, og pikke på vores terrassedør: det er lidt irriterende men også hyggeligt, så vi overvejer at lave en indhegning til dem. Vi købte et færdigt ‘sæt’ med høns, foder, gård og hus osv. gennem hønsegården.dk. Held og lykke med det 🙂

    • De lægger ca 1 æg hver om dagen. Desværre er vores ene høne lige blevet ‘nakket’ af en rovfugl, så vi har lånt én af naboen. Høns kan ikke lide at være alene. Dette afholder os nu ikke for at lade dem gå løs i haven i dagtimerne. Chancen for at en duehøg skulle komme forbi igen, er nok lille – og uheldet opvejer ikke den glæde, vi har med at lade dem gå ‘løs’ (i en aflukket) have. Held og lykke med det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *