DSC01757

Lad mig sige det med det samme: jeg har ikke grønne fingre, og jeg er ikke det store have menneske, men jeg elsker tanken om haven: altså det med at gå rundt og klippe buketter af duftende roser og fine sommerblomster, hente frisk salat og sidde under et skyggefuldt træ.

Købe frøposer i foråret, så lidt i smukke gamle potter og se det pible frem. Måske endda også prikle de små spirer ud i lidt større smukke gamle potter, eller lave potterne selv med avispapir og en ‘pottemager’. Og købe havebøger med pæne billeder.

DSC01760

Sådan er virkeligheden desværre ikke hos os: salaten bliver spist af de frygtindgydende dræbersnegle, roserne får bladlus og rust, og spirerne tørrer ud og dør. Men for pokker, hvor skvalderkålen trives!

DSC01754

Men nu har jeg besluttet mig for, at jeg har tiden til det, og så SKAL det lykkes!

I marts gør jeg derfor dette:

  • klipper visne dele af stauderne ned
  • graver de sidste jordskokker op – og lave suppe af dem
  • lægger kartofler til spiring – det var nemt: den gamle pose, vi have glemt i vindfanget, spirede helt af sig selv
  • forspirer ærter og lathyrus
  • gøder roserne første gang
  • river plænen og bedene – eller overlader dette til manden!

DSC01755

Har I lyst til at følge med?

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *