Vinterferien står for døren for rigtig mange – også her hos os, og jeg glæder mig til at få læst et par gode bøger. Og selvom vi også skal på skiferie, skal et par stykker da med i kufferten:

DSC01601

På mit sofabord ligger (stadig) ‘The Goldfinch‘ (Stillitsen) af Donna Tartt, som rigtig mange talte så godt om i sommer – jeg har bare svært ved at komme i gang med den. Måske simpelthen, fordi den er i ret dårlig stand. Jeg elsker bøger, og jeg elsker lugten af nye bøger – stikker altid næsen i dem, som det første . . . ja ja, måske lidt mærkeligt. . .  (en familieskavank: vores søn gør det samme!) men denne udgave købte jeg brugt på Amazon, og den er som sagt i rigtig skidt stand – men i en skibus, kan den vel gå an!

En anden forfatter, jeg glæder mig til at læse, er Penelope Fitzgerald,som vandt ‘Booker Prize’ – den fineste britiske bogpris man kan få – i 1979 med ‘Offshore’, som 63 årig! Hun fortæller selv, “I knew I was an outsider’ – og det er netop outsiders hun skriver om, de mis-indpassede og skæve eksistenser, med masser af humor og sans for detaljer. Jeg glæder mig til ‘The Gate of Angels’ og ‘Innocence’ (og de to bøger er helt nye og dufter herligt!).

DSC01605Jeg har tidligere fortalt, at vi lige har været en uge i Italien – i bil, og for at lette den lange biltur ned gennem Tyskland og Østrig, plejer vi at låne lydbøger. Og denne gang var det ‘Skarpe Genstande’ –  Gillian Flynn’s debutroman – rigtig fint og levende indlæst af Githa Lehrmann. En skarp historie om at skære i sig selv og om forvrængede familieforhold i en lille by i Missouri. Og den holdt os vågne og friske alle 1400 km hver vej!

Gillian Flynn, ja, det er nemlig hende med ‘Gone Girl’, der i den filmatiserede udgave “Kvinden, der forsvandt”, gik i biografen fornylig. Jeg har dog endnu ikke fået set filmen, men jeg læste bogen i sommeren 2013, og blev helt opslugt. Super herlig historie!

Derfor har jeg netop bestilt Gillian Flynn’s ‘Dark Place’ – og tænker, at den nok er lige så fængslende som de to andre – og håber, den når at komme frem, inden vi skal afsted. Glæder mig!

– Og så tikkede dette opslag ind på Facebook – fra vores lokale, uafhængige boghandler “Under Bogen”:

“Never judge a book by it’s movie:

Cheryl Strayed: ‘Wild’ – en historie om at fare vild og finde sig selv igen”

Reese Witherspoon er dejlig og musikken er god, men vi vil så gerne have dig til at læse bogen (først).
Derfor må du få den til halv pris frem til premieren (så længe lager haves og bla-bla-bla).
Hvis du har læst den, så køb den som gave. Alle kvinder mellem 16 og 100 vil elske dig for det – men det ved du jo allerede.” (citat fra ‘Under Bogen’ / Facebook)

 God læselyst – og god ferie – har I nogle gode læsetips?!

fotos: Ida Seehusen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *