DSC01542

Denne fredag startede sundt med en enkelt morgenmad: en stor kop te, fromage frais, blåbær, sesamfrø og lidt mandler.

Min gode veninde A. fortale mig i går, at hun gennem lang tid har været på ”5:2” diæten. Ikke for at tabe sig – det behøver hun overhovedet ikke, men for at få mere energi i sin hektiske hverdag.

“5:2 kuren”  er der, som sådan, ikke noget nyt i – der er blevet skrevet meget om den, efter Michael Mosley britiske læge og videnskabsjournalist,  medvirkede i BBC dokumentaren “Eat, fast and live longer”, men min gode veninde, der selv er læge, havde deltaget i en konference med en østrigsk professor – har desværre glemt hans navn, der fortalte, at man, hvis man ville holde sig ’ung ’ – og her taler jeg ikke om botox og ansigtsløftninger, men mere at holde sig ’i live’ i god form, så skulle man lade være med at spise efter kl. 16 – og faste af og til.

 Det, med ikke at spise efter kl 16, passer dårligt ind i vores liv, da vi ofte først ses ved middagsbordet. Men at faste et par gange om ugen, giver rigtig god mening. Det giver i alt fald mening, at vi får mere gang i saftpresseren og får færre croissanter fra 7eleven, selvom de netop er blevet kåret til de bedste. At vi holder igen med kød og kager. At vi i det hele tager holder lidt igen med overflod og forbrug.

Og det, er der heller ikke noget nyt i – vi glemmer det bare!

DSC01462

 Så jeg vil forsøge at lægge et par dage ind i ugen, hvor jeg fortrinsvis spiser lidt grønt og juice. Og I skal nok få at høre, hvordan det går – eller rettere: om det overhovedet kommer til at fungere!

Denne fredag bliver dog ikke ‘faste-dag’. I aften bliver det fisk I fad med spinat og et godt stykke brød fra vores lokale bager med lidt ost.

Men min morgen startede da fint 🙂

 

God fredag til jer – også!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *