DSC01449

Jeg indledte det nye år med IKKE at have nogle nytårsforsæt ud over, at være ærlig og tro mod mine holdninger, at være stærk nok til at kunne sige fra overfor uretfærdigheder og at passe på mine omgivelser, mig selv og mine nære og fjerne.

Mit nytår startede jo faktisk også allerede 1. november, hvor jeg sagde farvel til alt det trygge – fast arbejde og faste mødetider, gode kolleger osv for at kaste mig ud i en tilværelse uden sikkerhedsnet – nå ja ud over en god pension, og det er jo heller ikke så ringe endda, men altså en hverdag, jeg selv skal udfylde og planlægge – og DET er spændende.

Men hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg også en forventning til nu hvor tiden er til det, at jeg kan leve lidt sundere – mere grønt, mere yoga og alt det der . . .
Og bage! jeg fik en super bagebog Det Perfekte Brød af Martin Johansson af en sød kollega i afskedsgave ( tak Lisbeth) – og den er så ‘himla’ besværlig, at man nærmest skal starte mindst tre dage før man har det færdige brød – og nu har jeg så tiden til det. Og måtte desuden investere i en køkkenmaskine – næ, næ ikke én af de der smarte Kitchen Aid, der pynter så fint på køkkenbordet, men en gedigen Kenwood Major Titanium mv. Og den kan ælte, skal jeg hilse og sige.

Og hvad har jeg så bagt?
Ja, det er naturligvis blevet til at par brød med grovmel og andet fornuftigt, men størst succes er nu ‘Banan-Dadel Muffins’ fra Gwyneth Paltrow’s ‘It’s All Good’ .

Selvom smukke, smukke Gwyneth Paltrow lever sundt – sådan rigtig, rigtig sundt: ingen laktose, intet gluten osv., har jeg valgt at ‘omskrive’ opskriften til almindeligt dansk køkken – og I får den her – men I kan naturligvis erstatte hvedemel med glutenfrit og mælk med sukkerfri mandel-/ rismælk:

BANAN-DADEL MUFFIN

1/2 l hvedemel
2 tsk bagepulver
lidt salt
2 overmodne mosede bananer
125 ml rapsolie
160 ml ahornsirup eller lys sirup
160 ml mælk
8 tørrede dadler – groft hakkede
1 kop græskarkerner groft hakkede
lidt vaniljesukker

Tænd ovnen på 200 gr – og sæt 12 muffinsforme i en muffinbakke.

Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i en skål for sig.
Mos bananer og rør dem med olie, sirup og mælk – gerne i en røremaskine
Tilsæt de tørre ingredienser – og rør godt.
Tilsæt tilsidst dadler og græskarkerner.
Hældes i formene og bages i ca 20 – 25 minutter.

foto: Ida Seehusen, sixtyplusone.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *