Kategori: læsetips

Min december ønskeliste

Som i så mange andre familier, hvor der ikke længere er små børn, holder vi i år gaveniveauet lidt nede, og  giver blot hinanden en lille rar ting. I disse tider giver det jo ikke mening med al den materialisme.

Men det afholder mig nu ikke  for at ønske. Ønske store, dejlige, overflødige gaver – fornuftige som ufornuftige. Og hvis julemanden kommer forbi hjemme hos os, så må han gerne medbringe:damecykel-3-gear-urban-chic-af-velorbis-burgundy-roed-dansk-designercykel-med-livsvarig-stelgarantiEn ordentlig cykel ‘Urban Chick fra Velorbis’ med en  robust cykelkurv med plads til alle indkøb og evt. en glad hund – lige nu på tilbud hos Coop til 3499 kr i farven Burgundy.

mosebacke-green1

Og hvis jeg får cyklen, ønsker jeg mig en rigtig god, vandtæt regnfrakke, så der ingen undskyldning er for IKKE at cykle. Regnfrakke fra svenske Stutterheim – model ‘Mosebacke’ i grøn.

moshi_685

Ny yogadragt fra Moshimoshi Mind ‘Bess All In One’ til 699 kr. – og jeg lover, at jeg nok skal cykle til Yoga!

41sK3noGR5L._AA160_

Og endelig fantastiske blogger Garanche Doré’s “Love x Style x Life”.

Der er godt nok er der kommet en sværm af bøger om livsstil og mode på gaden i den senere tid, af mere eller mindre lødig art. Men denne vil jeg nu gerne hygge mig med i sofaen en råkold vinterdag.

English recap: All I want for Christmas is . . .!

Ida Seehusen / sixtyplusone

 

November

Det er gået hurtig med denne november. Vi er allerede halvvejs, men skoven er stadig smuk og luften mild.

I november vil jeg:

DSC02585

  1. Lægge de sidste forårsløg i haven– masser af hvide og lyse narcisser. Lige nu kan man få 10 stk for 15 kr hos IKEA.DSC02592
  2. Invitere familien til bønnesuppe og ost og sidde med lys og rødvin og bare snakke og snakke.
  3. i biografen, se “Scepter”, den nyeste 007 og “Kvinden i Guld” . Sidde og synke ned i mørket og bare nyde eller sidde på pinde af bare spænding.DSC02589
  4. drikke masser af te og læse Mojo Moyes “Mig før Dig”
  5. forsøge at gennemføre Depak Chopra og Ophra Windfrey’s meditationforløb på 21 dage – er ikke helt med endnu – det er dælene mig svært!
  6. Ikke tænke på jul før 1. December
  7. Og – nå ja, så sætter vi os –  min mand og jeg,  på et fly til Sydafrika. Det bliver spændende!

Nyd resten af måneden!

Kinfolk Home

Var til lanceringen af Kinfolk’s nye bog “Kinfolk Home – interiors for slow living” i går.

IMG_2038

Lanceringen foregik i design / arkitektfirmaet Frama’s stemningsfulde lokaler. De holder til i et nedlagt apotek i indre København , og som alt, hvad Frama rører ved, var det en fin og stilfuld affære.

IMG_2032

– selv de delikate småting til at spise, blev serveret på fine, enkle japanske ‘pap’ krus og tallerkener.

IMG_2034

og rundt om stod de smukkeste efterårs buketter – er her lidt slørede, men tro mig: de var smukke!

Jeg fik en lille snak med én af Kinfolk’s folk (!), der fortalte, at de åbner kontor i København. Og det bliver spændende at følge.

IMG_2035

Nu glæder mig til at en stund i sofaen med bogen og en kop te, for selvfølgelig måtte jeg da have et eksemplar med hjem!

Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

“Magiske Måneder”

Forleden efter yoga mente jeg, at jeg fortjente  en kop stræk kaffe på Emmerys – det er en hyggelig lørdagsluksus, og så har de et hav af skønne bøger og blade, man kan fordybe sig i, mens man nyder sin ‘americano’.

Der faldt over denne bog, som jeg måtte eje: “Magiske Måneder” af Helle Schønning.

 

IMG_0036 (1)

Det er den slags bog, jeg er helt ked af, ikke at have lavet selv – den er så smuk, så smuk og fyldt med gode ideer og fine stemningsfulde fotos.

Gik derfor straks hjem og bestilte på den plusbog.dk – og det kan jeg ikke gennemskue, om er klogt – jeg tror, man binder sig til at være medlem, så det skal undersøges!

Anyway – nu er den kommet – lyn hurtigt. Og jeg glæder mig SÅ meget til at fordybe mig i den!

 

 

– et postbud er min ven!

Det er ikke meget post, jeg får i postkassen nu, hvor alt er næsten digitalt. Så meget gladere bliver jeg, når jeg endelig får en fin pakke. Og forleden kom hele to!

DSC01695

Den ene pakke, med de smukkeste frimærker, kom fra Sverige – helt fra Gøteborg.

En af de blogs, jeg følger er ’krickelin’, og hun er medejer af en lille netbutik ”For Good Luck”.

Så her havde jeg bestilt en skøn, helt enkelt kjole i beigegrå jersey, der nu er blevet en uundværlig del af min hverdags uniform: kjole, cardigan og et par jeans, hvis det  skal være ‘pænt’, ellers et par leggins. I finder den her.

Desuden kom det fineste lille ’guld’ armbånd med en trane – én af de origami traner, jeg selv folder og har hængende i forårsgrene i stuen, og som lover lykke og et langt liv! (mere om det i en kommende blogpost – der kun skal handle om origami traner / tsuru, som de hedder på japansk.)

DSC01687

Den anden pakke var et helt nyt magasin SOFFA. SOFFA har indtil nu alene været et gratis, netbaseret livstils, indretnings osv. magasin, som jeg med glæde og nysgerrighed har fulgt i længere tid.

Det lidt specielle ved SOFFA er, at det er unge mennesker fra Tjekkiet, der står bag. Magasinet udgives både i en tjekkisk og en engelsk version.

SOFFA har længe haft en drøm om at lave et ’rigtigt’ blad, altså sådan ét, man kan have i hænderne. Og nu er det her: interessant og ambitiøst med interviews og features om kunst, litteratur, design og livstil i Tjekkiet. De af jer, der kender ‘Kinfok’, vil nikke genkendende til stilen. I kan se bladet her.

Jeg gælder mig til at følge de unge mennesker videre –  jeg vil helt sikkert støtte projektet.

Fortsat weekend til jer. Jeg skal have benene op i sofaen og frem med en kop te og et blad resten af denne råkolde og blæsende søndag!

Fredag igen #8

Brrr – koldt, gråt, trist og regnfuldt!

IMG_0005_2Selv hunden gemmer sig i sin kurv, og skal overhovedet ikke ud.

Heldigvis har jeg masser af gode bøger og blade liggende – fik Kinfolk‘s vinternummer for et par uger siden, men har gemt det til ‘a rainy day’ – og er det ikke lige netop sådan en dag, det er i dag?

Og har I lyst til at læse om parisiske kvinder og hvordan de altid formår at være totalt ‘chic’ selv med morgenhår og bare tæer, kan jeg varmt anbefale “How to be Parisian” af bl.a. Caroline de Maigret, og “Parisian Chic” af Ines de la Fressange – ikke stor litteratur ,men herlig underholdende læsning.

Tjek også Uniqlo ud – hvor ‘La Ines’  har sin egen designlinje. (Nej, jeg er ikke sponseret – desværre)

Så nu er det varm blåbær-te, nye magasiner og i aften er jeg inviteret til venindemiddag med gamle studiekammerater: ja, tænkt vi fire ‘madammer’ har kendt hinanden i mere end 40 år. Det er værd at holde fast ved og glædes over.

Nogle har måske bemærket, at jeg har ændret min overskrift  “F for fredag”: jeg fik simpelthen et hav af kommentarer på én af de sidste blogposts. Alle fra USA, og de var såmænd fuld af ros, men jeg undrede mig noget. genial var den blog nu heller ikke, og så er det, at jeg tænker, at jeg måske har (mis-)brugt the famous “F” word . . .?

Så fremover er det kun “Fredag igen”!

God weekend til jer alle – og mon ikke solen titter frem i morgen?

Foto: Ida Seehusen / sixtyplusone

Bogglæde og vinterferie

Vinterferien står for døren for rigtig mange – også her hos os, og jeg glæder mig til at få læst et par gode bøger. Og selvom vi også skal på skiferie, skal et par stykker da med i kufferten:

DSC01601

På mit sofabord ligger (stadig) ‘The Goldfinch‘ (Stillitsen) af Donna Tartt, som rigtig mange talte så godt om i sommer – jeg har bare svært ved at komme i gang med den. Måske simpelthen, fordi den er i ret dårlig stand. Jeg elsker bøger, og jeg elsker lugten af nye bøger – stikker altid næsen i dem, som det første . . . ja ja, måske lidt mærkeligt. . .  (en familieskavank: vores søn gør det samme!) men denne udgave købte jeg brugt på Amazon, og den er som sagt i rigtig skidt stand – men i en skibus, kan den vel gå an!

En anden forfatter, jeg glæder mig til at læse, er Penelope Fitzgerald,som vandt ‘Booker Prize’ – den fineste britiske bogpris man kan få – i 1979 med ‘Offshore’, som 63 årig! Hun fortæller selv, “I knew I was an outsider’ – og det er netop outsiders hun skriver om, de mis-indpassede og skæve eksistenser, med masser af humor og sans for detaljer. Jeg glæder mig til ‘The Gate of Angels’ og ‘Innocence’ (og de to bøger er helt nye og dufter herligt!).

DSC01605Jeg har tidligere fortalt, at vi lige har været en uge i Italien – i bil, og for at lette den lange biltur ned gennem Tyskland og Østrig, plejer vi at låne lydbøger. Og denne gang var det ‘Skarpe Genstande’ –  Gillian Flynn’s debutroman – rigtig fint og levende indlæst af Githa Lehrmann. En skarp historie om at skære i sig selv og om forvrængede familieforhold i en lille by i Missouri. Og den holdt os vågne og friske alle 1400 km hver vej!

Gillian Flynn, ja, det er nemlig hende med ‘Gone Girl’, der i den filmatiserede udgave “Kvinden, der forsvandt”, gik i biografen fornylig. Jeg har dog endnu ikke fået set filmen, men jeg læste bogen i sommeren 2013, og blev helt opslugt. Super herlig historie!

Derfor har jeg netop bestilt Gillian Flynn’s ‘Dark Place’ – og tænker, at den nok er lige så fængslende som de to andre – og håber, den når at komme frem, inden vi skal afsted. Glæder mig!

– Og så tikkede dette opslag ind på Facebook – fra vores lokale, uafhængige boghandler “Under Bogen”:

“Never judge a book by it’s movie:

Cheryl Strayed: ‘Wild’ – en historie om at fare vild og finde sig selv igen”

Reese Witherspoon er dejlig og musikken er god, men vi vil så gerne have dig til at læse bogen (først).
Derfor må du få den til halv pris frem til premieren (så længe lager haves og bla-bla-bla).
Hvis du har læst den, så køb den som gave. Alle kvinder mellem 16 og 100 vil elske dig for det – men det ved du jo allerede.” (citat fra ‘Under Bogen’ / Facebook)

 God læselyst – og god ferie – har I nogle gode læsetips?!

fotos: Ida Seehusen

 

Den bedste julegave?

Dagene mellem Juleaften og Nytår kalder svenskerne ‘Mellandagerna’- dagene hvor roen falder på, maden fordøjes og tiden står næsten stille.
Det bedste ved ‘mellemdagene’ er netop at synke ned i sofaen, med en kop te og så den bedste julegave: en BOG!
Denne jul fik jeg årets Nobelpristageren i litteratur – franske Patrick Modiano, der skriver så intenst om sin by Paris, at man kan følge hvert gadehjørne – hver cafe og hver lille plads.
Den skal nydes.
DSC01427
Men også “Denne dag, et liv”, den gribende biografi om Astrid Lindgren, glæder jeg mig til.
Har I nogle gode læsetips?
foto: Ida Seehusen, Sixty Plus One