Kategori: indretning

IKEA 2017

Når årets nye IKEA katalog ligger i brevkassen, er det et sikkert tegn på, at sommeren er ved at være slut, og vi skal se frem os til lange, hyggelige aftener hjemme. Spørgsmålet er så, hvad er nyt i 2017, men et par ting, er jeg da faldet over:

unnamed

Det er jo ikke således, at vi mangler noget, men deres sengetøj kan jeg nu aldrig få nok af. Så dette smukke sæt af bomuld kommer nok med hjem næste gang, jeg lægger vejen forbi – kan i øvrigt også varmt anbefale deres sæt i 100% hør!

unnamed-2

En tendens, jeg synes går igen i boligindretningen lige nu, er, at vi så småt er ved at fjerne os fra det lyse, nordiske til en mere rå, naturlig stil – man kalder det ofte for ‘eklektisk’ stil, hvor flere nøje udvalgte stilarter og perioder mikses. En blanding af det vi har i forvejen med lidt nyt og gammelt. Det passer fint herhjemme.

unnamed-1

Og da vi snart skal igang med at få hele huset malet på ny – det er mange år siden sidst, overvejer jeg lidt, om et par af væggene skal være andet end hvid! Baggrunden her fx!?

Fotos: IKEA presse

60’er reoler!

Kan I huske ‘Royal Reol systemet‘ af Poul Cadovius.? Det der med teaktræshylder og messingbøjler, som vi monterede på lange væghængte lister. Der var både smalle og brede hylder, skuffeelementer og skrivebordplader og hvad ved jeg af tilbehør.

Alcro07-1040x1400Jeg husker også, at jeg ret hurtigt syntes, at det var noget af grimmeste, og mest småborgerlige, man kunne have i sit hjem – tror faktisk, at jeg fik skiftet mine ‘royale reoler’ ud med ølkasser til stor fortrydelse for mine forældre!

Men se nu bare her! Hvem kunne forudse, at de idag – 60 år efter – igen er et hit?

Så det her, er da et rigtig 60’er blog indlæg – Ak ja!

Foto: Jonas Ingerstedt for Alcro (svensk maling).

Malmø – igen

IMG_2334Selvom I allerede har hørt om  Malmø – jeg er jo ret vild med at tage derover på en smuttur, så er jeg nødt til at tippe om denne nye butik på gå-gaden Södra Förstadsgatan næsten oppe ved Trianglen. “AB Småland” hedder den.

IMG_2333

Et ret specielt koncept. der er både butik med tøj, ting til huset, blomster, en lille cafe, men ikke mindst det helt særlige: et værksted, hvor der jævnligt holdes workshops. I december har det været muligt at være med på at lave juleuroer i avispapir, eller pudsige opsatser af gamle kopper og tallerkener. For ganske få penge, køber man (genbrugs-) materialet og får en fin instruktion.

IMG_2325

De er altså værd at holde øje med!

I kan læse mere HER!

IMG_2327 IMG_2330Beklager den dårlige billedkvalitet – det gik hurtigt med iPhonen og armen fuldt med pakker og tasker.

God Fredag!

New York

Åhh, hvem der var i New York lige nu.

201611_demp04_01_PH127817

New York i oktober er varm æblecider fra Farmers Market på Union Square en lørdag formiddag.

En løbetur i Central Park under de brune, orange og røde trækroner.

Stille jazz på en cafe med masser af god kaffe, pumpkin pie, og John Coltrane og Bill Ewans i ørerne.

Kigge på bøger i byens små boghandlere i Williamsburg.

Eller bare ‘være’.

Men ak, jeg må nøjes med at drømme og nyde Manhatten på kortet fra IKEA til bare 59 kr.

Ida Seehusen / foto IKEA

Kinfolk Home

Var til lanceringen af Kinfolk’s nye bog “Kinfolk Home – interiors for slow living” i går.

IMG_2038

Lanceringen foregik i design / arkitektfirmaet Frama’s stemningsfulde lokaler. De holder til i et nedlagt apotek i indre København , og som alt, hvad Frama rører ved, var det en fin og stilfuld affære.

IMG_2032

– selv de delikate småting til at spise, blev serveret på fine, enkle japanske ‘pap’ krus og tallerkener.

IMG_2034

og rundt om stod de smukkeste efterårs buketter – er her lidt slørede, men tro mig: de var smukke!

Jeg fik en lille snak med én af Kinfolk’s folk (!), der fortalte, at de åbner kontor i København. Og det bliver spændende at følge.

IMG_2035

Nu glæder mig til at en stund i sofaen med bogen og en kop te, for selvfølgelig måtte jeg da have et eksemplar med hjem!

Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

IKEA og Ilse Crawford

Ferien er slut, skolerne startet , trafikken tæt på indfaldsvejene til CPH, og det nye IKEA katalog er dumpet i brevkassen. Så alt er som det plejer, hver august.

PH128669

Nyt i år i IKEA er deres samarbejde med den dygtige britiske indretningsguru Ilse Crawford. Vi har tidligere set hendes fantastiske ting i “The Appartement” på Christianhavn, men nu er en helt ny designlinje ‘Sinnerlig’ tilgængelig i IKEA fra august og et år frem. Læs mere HER.

Ilse-Crawford-Sinnerlig-collection-for-Ikea-Stockholm-2015_dezeen_468_5

I SINNERLIG serien er der både møbler og små fine ting til hjem og køkken.

Jeg drømmer om, at få en af de håndblæste krukker med korklåg med hjem – måske til nespressokapslerne . . . . eller hvad med én af de fine små flasker til julesnapsen? Og hvis vi ikke allerede have en sofa, var den nye sovesofa med hynde absolut et kæmpe ønske.

images

 

Fotos: IKEA