Kategori: fashion

Aesop

I sidste uge åbnede ‘Aesop’ deres egen butik på Værnedamsvej i København. Og det blev naturligvis fejret flot med cocktails og crustinis og masser af folk.

DSC03084

Aesop er et australsk mærke, der siden 1987 har udviklet gode ting til hud og hår og krop med udgangspunkt i plantebaserede ingredienser.

Jeg er rigtig glad for Aesop, og er gerne forbi én af deres butikker, når jeg besøger Berlin eller Paris. For selvom det har været muligt at købe deres dejlige cremer herhjemme hos Holly Golightly, er det nu noget særligt at være et sted, hvor de i den grad véd, hvad de taler om.

Men når jeg nu også er så specielt glad for netop Aesop, så skyldes det deres tilgang til hudpleje: de naturlige ingredienser lover ikke mere end at de fugter og giver næring. ikke noget med ’20 år yngre på to uger’. De nævner faktisk overhovedet ikke ‘alder’ – for er der noget, der generer mig, er det betegnelsen ‘anti-age’. Sig mig: hvorfor er vi så meget ‘anti’ mod alderdommen. Nej, her handler det om’ nourish’ og ‘moisturising’ og ‘refresh’.

Lige nu er jeg rigtig glad for  ‘Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Treatment’ – en olie, som jeg bruger et par dråber af dagligt – enten aften eller morgen. Og min øjne, der er sarte som bare pokker, renses med ‘Remove’, der klarer selv den mest genstridige vandfaste mascara.

Og så har jeg altid gang i to håndcreme ad gangen: én ved mit skrivebord og én i tasken. De lugter himmelsk og ‘naturligt’, og fugter godt uden at fedte – ‘Reverence Aromatic Hand Balm’.

aesop_forside

Aesop Værnedamsvej.

Dette indlæg er IKKE sponseret – desværre.

Foto: Aesop og Ida Seehusen

På krydstogt!

Solnedgang fra egen balkon
Solnedgang fra egen balkon

‘Hvad siger du til en uge på krydstogt i Den Persiske Golf?’, spørger manden en morgen.

‘Krydstogt? – Nej, det tror jeg ikke, er noget for mig. Er det ikke sådan noget med en masse drinks, og fyldt med folk, og man skal klæde om til middag (det er nu ok), og man bliver sat sammen med de samme mennesker hver aften. Dertil larm? Nej tak’, svarer jeg utaknemmeligt.

Men det måtte jo komme. Krydstogtsferien – når man er nået til vores alder.

‘Men så vil jeg også have udvendig kahyt med egen balkon’!!!!

Muscat i Oman
Muscat i Oman

Så vi tog på en uges cruise til Dubai, Muscat i Oman, Abu Dabi og tilbage igen.

Og ved I hvad? – det var faktisk ikke så tosset. Nærmest sådan et slags Tivolitur med fuldt turpas for voksne.

IMG_2436

For det er da rigtig, at der er drinks ad lib. og masser af folk, og man bliver sat sammen med de samme mennesker hver aften, som viste sig at være utrolig søde og hyggelige, og man klæder om til middag, og der er masser af underholdning om aftenen – både opera og ballet og tryllekunstnere.

Og hele tiden er der folk parat til at komme med drinks, og hvad man nu kunne have lyst til. Jo, det er en svir.

DSC02980

Og da denne blog jo godt kunne være sådan lidt ‘public service’, får I her et par gode råd:

Kahyt med balkon gør en STOR forskel. De morgener, hvor vi skulle tidligt op, fordi vi skulle på ture ind i landet, fik vi vores morgenmad serveret her ! Men også dejligt at sidde for sig selv i fred og ro og se solen gå ned med en G&T, når vi sejler ud. SUPER!

Kikkert. Fint at have med, så man kan se lidt ind på land eller de forbisejlende (krydstogts-)skibe – dem er der mange af. Gerne én hver, så undgår I småskænderier 😉

Påklædning: Pænt tøj til om aftenen – gerne en ‘cocktailkjole’ og jakke, med slips til manden. Langt de fleste klæder om, og det er nu festligt. Og et sjal eller cardigan, da det godt kan være lidt køligt på dækket, når solen er gået ned.

Mere påklædning: en kaftan / kimono eller let sommer kjole til at kaste over badedragten, når man går rundt, er rart.

Løbesko: man får ikke megen motion på et krydstogt, selvom der både er løbebane og fitnesscenter. Jeg løb gerne et par runder hver morgen, men savnede en skridttæller. Så hvis der bliver en næste gang, skal den helt sikkert med.

Drikkepenge: man betaler et fast servicegebyr pr. pers. pr. dag, som rederierne siger, er drikkepenge. Men noget tyder på, at beløbet går til de ansattes løn. Så det er en god ide, at have lidt € eller US $ i cash, og så give pengene direkte i hånden på jeres kahytsjomfru, den søde tjener, og de unge mennesker i baren. De knokler fra 05.30 morgen til midnat, 8 mdr. af gangen.

Ture: det er en god ide, at besøge de byer, man kommer til. I kan enten slå jer sammen nogle stykker, og dele en taxa – de står parat på havnen. Aftal pris, og fortæl, hvad I gerne vil se. Eller book turene direkte på skibet. Det er dog lidt dyrere på denne måde – rederierne skal jo gerne tjene lidt.

- vi kørte rundt med den flinkeste taxa i Dubai og fik set en masse.
– vi kørte rundt med den flinkeste taxa i Dubai og fik set en masse.

 

Og så lige det med ‘næste gang’? Jo, det tror jeg helt sikker, der bliver, for det er nu dejligt, at blive så forkælet.

Vi rejste med Costa Fortuna, og dette indlæg er IKKE sponseret.

Min december ønskeliste

Som i så mange andre familier, hvor der ikke længere er små børn, holder vi i år gaveniveauet lidt nede, og  giver blot hinanden en lille rar ting. I disse tider giver det jo ikke mening med al den materialisme.

Men det afholder mig nu ikke  for at ønske. Ønske store, dejlige, overflødige gaver – fornuftige som ufornuftige. Og hvis julemanden kommer forbi hjemme hos os, så må han gerne medbringe:damecykel-3-gear-urban-chic-af-velorbis-burgundy-roed-dansk-designercykel-med-livsvarig-stelgarantiEn ordentlig cykel ‘Urban Chick fra Velorbis’ med en  robust cykelkurv med plads til alle indkøb og evt. en glad hund – lige nu på tilbud hos Coop til 3499 kr i farven Burgundy.

mosebacke-green1

Og hvis jeg får cyklen, ønsker jeg mig en rigtig god, vandtæt regnfrakke, så der ingen undskyldning er for IKKE at cykle. Regnfrakke fra svenske Stutterheim – model ‘Mosebacke’ i grøn.

moshi_685

Ny yogadragt fra Moshimoshi Mind ‘Bess All In One’ til 699 kr. – og jeg lover, at jeg nok skal cykle til Yoga!

41sK3noGR5L._AA160_

Og endelig fantastiske blogger Garanche Doré’s “Love x Style x Life”.

Der er godt nok er der kommet en sværm af bøger om livsstil og mode på gaden i den senere tid, af mere eller mindre lødig art. Men denne vil jeg nu gerne hygge mig med i sofaen en råkold vinterdag.

English recap: All I want for Christmas is . . .!

Ida Seehusen / sixtyplusone

 

Malmø – igen

IMG_2334Selvom I allerede har hørt om  Malmø – jeg er jo ret vild med at tage derover på en smuttur, så er jeg nødt til at tippe om denne nye butik på gå-gaden Södra Förstadsgatan næsten oppe ved Trianglen. “AB Småland” hedder den.

IMG_2333

Et ret specielt koncept. der er både butik med tøj, ting til huset, blomster, en lille cafe, men ikke mindst det helt særlige: et værksted, hvor der jævnligt holdes workshops. I december har det været muligt at være med på at lave juleuroer i avispapir, eller pudsige opsatser af gamle kopper og tallerkener. For ganske få penge, køber man (genbrugs-) materialet og får en fin instruktion.

IMG_2325

De er altså værd at holde øje med!

I kan læse mere HER!

IMG_2327 IMG_2330Beklager den dårlige billedkvalitet – det gik hurtigt med iPhonen og armen fuldt med pakker og tasker.

God Fredag!

H&M Beauty

H&M lancerer nu en helt ny ‘Beauty afdeling’ med alt til læber og negle, øjne og kinder m.v. –  til de sædvanlige gode, lave priser. I kan finde mere HER.

IMG_0135

Denne fine neglelak i farven ‘parisienne’ skal med hjem til weekendens negle – og til 39.95 er det vel ikke for meget frås – selvom neglelakhylden er fyldt godt op i forvejen!

Alle de nye produkter skulle være på hylderne fra uge 40.

God weekend!

Popupstore ‘Aiayu’ i STILLEBEN

Det bæredygtige danske brand Aiayu fejrer 10 år og gør det blandt andet med en popupshop i Stilleleben i Niels Hemmingsensgade i København.

DSC02488

Popup’en er åben frem til 24 august 2015.

Aiayu skaber super coole bæredygtige ting til boligen, men også smukke bløde skjorter og kimonoer i økologisk bomuld.

DSC02495

Vi er vilde med deres lækre, bløde bomulds sengetøj  i fine grå eller lyse nuancer.

Og lige nu står en lille strik-taske på ønskesedlen, strikket i den fantastiske bolivianske lamauld ‘cashlama’ – lamauld, der er blødt og varmer som cashmere.

DSC02497

Det meste findes at købe på deres hjemmeside, som I finder HER.

Der er nu noget særligt ved butikken i Niels Hemmingsensgade. Jeg husker tilbage ’til gamle dage’, hvor den husede “Ying / Yang” også en herlig designbutik, hvor man altid kunne finde noget specielt.

Kig op på 1. sal – her har de en spændende afdeling med fotografier og tryk.

DSC02498

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

 

 

– et postbud er min ven!

Det er ikke meget post, jeg får i postkassen nu, hvor alt er næsten digitalt. Så meget gladere bliver jeg, når jeg endelig får en fin pakke. Og forleden kom hele to!

DSC01695

Den ene pakke, med de smukkeste frimærker, kom fra Sverige – helt fra Gøteborg.

En af de blogs, jeg følger er ’krickelin’, og hun er medejer af en lille netbutik ”For Good Luck”.

Så her havde jeg bestilt en skøn, helt enkelt kjole i beigegrå jersey, der nu er blevet en uundværlig del af min hverdags uniform: kjole, cardigan og et par jeans, hvis det  skal være ‘pænt’, ellers et par leggins. I finder den her.

Desuden kom det fineste lille ’guld’ armbånd med en trane – én af de origami traner, jeg selv folder og har hængende i forårsgrene i stuen, og som lover lykke og et langt liv! (mere om det i en kommende blogpost – der kun skal handle om origami traner / tsuru, som de hedder på japansk.)

DSC01687

Den anden pakke var et helt nyt magasin SOFFA. SOFFA har indtil nu alene været et gratis, netbaseret livstils, indretnings osv. magasin, som jeg med glæde og nysgerrighed har fulgt i længere tid.

Det lidt specielle ved SOFFA er, at det er unge mennesker fra Tjekkiet, der står bag. Magasinet udgives både i en tjekkisk og en engelsk version.

SOFFA har længe haft en drøm om at lave et ’rigtigt’ blad, altså sådan ét, man kan have i hænderne. Og nu er det her: interessant og ambitiøst med interviews og features om kunst, litteratur, design og livstil i Tjekkiet. De af jer, der kender ‘Kinfok’, vil nikke genkendende til stilen. I kan se bladet her.

Jeg gælder mig til at følge de unge mennesker videre –  jeg vil helt sikkert støtte projektet.

Fortsat weekend til jer. Jeg skal have benene op i sofaen og frem med en kop te og et blad resten af denne råkolde og blæsende søndag!