Kategori: fredagsbuketten

Sig det med Blomster

“I er da for nemme, piger”, sagde en af mine gode venner forleden. Vi sad i et tidligt morgentog på vej til møde i Syddanmark, og det var hans bryllupsdag. Han havde nok været lidt hurtigt ud af døren, dén morgen, og nu var han så igang med at bestille blomster til hustruen. Sendt til hendes arbejde, og vi ‘damer’ syntes, det var sødt af ham.

IMG_2588

For der er nu noget særligt ved at få en fint indpakket buket, leveret med bud. Jeg bliver glad og rørt, og føler mig i dén grad værdsat, selvom jeg jo godt ved, at det er noget pjat. Ja, jeg er ‘nem’.

Men jeg er nu også glad for buketten fra grøftekanten, samlet på vej hjem fra stranden, eller dén fra haven, plukket en tidlig morgen i morgenkåbe, fordi man blev vækket af hunden, der synes, at nu skal den ud. Den buket giver også glæde.

IMG_2596

Og min gode ven: ja, på vej hjem i toget igen, ringer han til fiskehandleren og bestiller to hummere. Manden i mit liv bryder sig desværre ikke om hummere, og synes vi har rigeligt med blomster i haven – men han spiller en fantastisk luftguitar.

IMG_2603

God fredag!

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone

Malmø – igen

IMG_2334Selvom I allerede har hørt om  Malmø – jeg er jo ret vild med at tage derover på en smuttur, så er jeg nødt til at tippe om denne nye butik på gå-gaden Södra Förstadsgatan næsten oppe ved Trianglen. “AB Småland” hedder den.

IMG_2333

Et ret specielt koncept. der er både butik med tøj, ting til huset, blomster, en lille cafe, men ikke mindst det helt særlige: et værksted, hvor der jævnligt holdes workshops. I december har det været muligt at være med på at lave juleuroer i avispapir, eller pudsige opsatser af gamle kopper og tallerkener. For ganske få penge, køber man (genbrugs-) materialet og får en fin instruktion.

IMG_2325

De er altså værd at holde øje med!

I kan læse mere HER!

IMG_2327 IMG_2330Beklager den dårlige billedkvalitet – det gik hurtigt med iPhonen og armen fuldt med pakker og tasker.

God Fredag!

Kinfolk Home

Var til lanceringen af Kinfolk’s nye bog “Kinfolk Home – interiors for slow living” i går.

IMG_2038

Lanceringen foregik i design / arkitektfirmaet Frama’s stemningsfulde lokaler. De holder til i et nedlagt apotek i indre København , og som alt, hvad Frama rører ved, var det en fin og stilfuld affære.

IMG_2032

– selv de delikate småting til at spise, blev serveret på fine, enkle japanske ‘pap’ krus og tallerkener.

IMG_2034

og rundt om stod de smukkeste efterårs buketter – er her lidt slørede, men tro mig: de var smukke!

Jeg fik en lille snak med én af Kinfolk’s folk (!), der fortalte, at de åbner kontor i København. Og det bliver spændende at følge.

IMG_2035

Nu glæder mig til at en stund i sofaen med bogen og en kop te, for selvfølgelig måtte jeg da have et eksemplar med hjem!

Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

Fredag og midsommar!

I dag fejrer de MIdsommar i Sverige. Midsommaren falder altid på den fredag, der ligger tættest på årets længste dag, som vi jo siger er 21. juni.DSC02276

Man spiser rejer, nye kartofler med dild og smør og matsjesfileter, og masser af tårtar med jordbær og flødeskum. Uhm!

Og pynter sig med blomsterkranse.

DSC02262

Herhjemme er det blot regnfuldt, koldt og ‘øv’. Så er det til gengæld dejligt, at kunne fylde huset med buketter fra haven: pæoner, roser og skvalderkål – og det nyeste nummer af ‘Sköna Hem’.

Nyd weekenden!

English recap: Midsummer in Sweden: having a lovely time in spite of rain and cold winds. Roses from the garden and new potatoes and herrings on the plate. Enjoy!

 

Fredag igen!

Endelig fredag – med sol og blæst, men også fred og ro.

DSC01934

Og for første gang i år: en dejlig stor buket, med alt godt fra haven:                    Rosa løjtnanshjerter, hvide løgkarseblomster og så lidt af hvert af det grønne.

Åhh, hvor jeg glæder mig til at kunne fylde huset med de smukkeste – og ganske gratis-  buketter fra haven og skoven i den kommende tid.

Hav en rigtig dejlig weekend.

English recap: the first bunch of flowers from the garden – looking foreward to many more. Wishing you a lovely weekend!

foto: Ida Seehusen / sixtplusone.dk

 

 

Fredag – igen

Blot for at ønske jer en dejlig fredag – og en herlig weekend.

DSC01884Skynd jer ud i skoven og parkerne og nyd anemonerne, der lige nu dækker skovbunden, for om lidt springer bøgen ud (nede ad vejen står den allerede i sit spædeste, grønne skrud) og så er det farvel til anemoner og lærkesporer.

IMG_0032_2

 

Forår i Danmark – findes det smukkere?

DSC01872

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

Påske

Påskeferie – påskepynt og påskeæg.

DSC01815

I kan nå det endnu: i Sverige holder man ikke fri Skærtorsdag, så alt er åbent, og både Malmø og Helsingborg er pyntet med de flotteste Påskeris på hvert gaderhjørne og de mange hyggelige pladser. Enten stilfuldt i enkelte farver, eller mere sprælskt med fjer i alle regnbuens farver. Men festligt ser det ud.

DSC01774

Det er en fin svensk tradition, det med ‘påskerisene’, og mine forældre, der mødte hinanden i Stockholm – i en svingdør på NK, forelskede sig og blev gift deroppe, – tog en del svenske traditioner med hjem. Nogle af dem er rigtig gode, som fx krebsekalas i august, Lucia, lusekatte og Kalles kaviar – men ‘surströmningen’ måtte de nu godt have ladet blive!

Og da jeg jo er gift med en ‘halvsvensker’, viderefører vi også en del svenske traditioner herhjemme (fx semlor, som jeg har skrevet om tidligere), men også Påskerisene: birkegrene med fjer, kommer frem hvert år.

DSC01808

I år har jeg yntet med hvide fjer fra Granit, – jeg er dog sikker på at I kan finde tilsvarende fjer hos Panduro eller Søstrene Greene.

DSC01795

Men jeg MÅ også lige fortælle, at jeg fik det fineste påskebrev med posten i dag fra kære, super søde M. Hvor glad jeg blev. Et rigtig brev med frimærker og den smukkeste håndskrift. Og så fint påskepyntet. Tack snälla, snälla.

DSC01790

Og det får mig igen til at tænke på, hvor glad man bliver, når man får noget med posten. Jo, bevares: en mail fra en veninde, man ikke har hørt fra i lang tid, er da dejligt, men intet er så personligt og varmende, som et ‘rigtigt’ brev. Jeg synes, at vi skal bruge meget mere kvalitetstid til at sende rigtige hilsner. Øve os tilbage til håndskriften, der nu om stunder, nærmest kun bliver brugt til ‘to do’ –  og indkøbs lister, lad os poste vore brevet med de smukke ‘rigtige’ frimærker og ikke brug sms porto, og lad os gå på udkig efter tykke kuverter og fint papir – som man på engelsk kalder ‘Stationary’.

God Påske!

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

Haven i marts

 

DSC01757

Lad mig sige det med det samme: jeg har ikke grønne fingre, og jeg er ikke det store have menneske, men jeg elsker tanken om haven: altså det med at gå rundt og klippe buketter af duftende roser og fine sommerblomster, hente frisk salat og sidde under et skyggefuldt træ.

Købe frøposer i foråret, så lidt i smukke gamle potter og se det pible frem. Måske endda også prikle de små spirer ud i lidt større smukke gamle potter, eller lave potterne selv med avispapir og en ‘pottemager’. Og købe havebøger med pæne billeder.

DSC01760

Sådan er virkeligheden desværre ikke hos os: salaten bliver spist af de frygtindgydende dræbersnegle, roserne får bladlus og rust, og spirerne tørrer ud og dør. Men for pokker, hvor skvalderkålen trives!

DSC01754

Men nu har jeg besluttet mig for, at jeg har tiden til det, og så SKAL det lykkes!

I marts gør jeg derfor dette:

  • klipper visne dele af stauderne ned
  • graver de sidste jordskokker op – og lave suppe af dem
  • lægger kartofler til spiring – det var nemt: den gamle pose, vi have glemt i vindfanget, spirede helt af sig selv
  • forspirer ærter og lathyrus
  • gøder roserne første gang
  • river plænen og bedene – eller overlader dette til manden!

DSC01755

Har I lyst til at følge med?

Tekst og foto: Ida Seehusen / sixtyplusone.dk

F for fredag #7 – og fredagsbuketten

DSC01577En dejlig start på weekenden er at få en buket friske blomster med hjem – eller bare plukke nogle grene i haven.

Denne “fredagsbuket” er i al sin enkelthed eukalyptus og ‘gule kugler’ – jeg ved faktisk ikke, hvad de hedder . . . har I noget bud?

DSC01580 – håber I får en dejlig weekend!

fotos: Ida Seehusen

F for fredag #6 – vinterpoesi

DSC01621

Perce neige (fr. betyder: ‘stikker (op) gennem sneen), schneeglöckchen (ty), snowdrops, (en) snödroppe (sv).

Vores egen lille vintergæk har så mange fine, poetiske navne – og smuk er den, som den står der, som vores første forårsbebuder, og titter op gennem sneen.

Men oprindelig  hed den “Sommergæk”, og H C Andersen gik til kamp for, at gækken skulle kaldes “sommergæk”, da han i midten af 1800-tallet fik foræret en potte vintergækker af en ven.

Det blev startskuddet til deres fælles kamp mod blomstens nye ”falske” navn ‘vintergæk’, som var blevet populært. Det fortæller udviklingskonsulent på Nationalmuseet, Charlotte S. H. Jensen.  

Den folkekære forfatter skrev så eventyret “Sommergækken” for en gang for alle at slå det rigtige navn fast hos befolkningen.

Men i dag er vi ikke i tvivl: det er en vintergæk!

I eventyret følger vi den lille vinterblomst, fra den ligger under sneen i sit løg, til den bliver sendt i et gækkebrev. 

DSC01634– og her står den så: årets første buket fra haven!

God weekend til jer alle – og nyd nu lyset og sneen. Det er så ufatteligt smukt, lige nu og varer desværre så kort.